LETALSKA FLOTA Nekaj besed na splošno o ultra lahkih letalih, itd….
Letalski klub KOČEVJE Pri Unionu 41 SI - 1330 Kočevje lk.kocevje@gmail.com
EuroStar EV 97 2000 R
Fire Fox 503
Flash Light
Bagalini - BAGA
Motorni Zmaj APOLLO Delta Jet 2
EuroStar EV 97 2000 R
Nizkokrilno klubsko letalo kovinske konstrukcije je bilo kupljeno v letu 2009 pri izdelovalcu Evektor s.r.o. na Češkem. EuroStar je letalo primerno tako za osnovno kot tudi napredno šolanje, saj je poleg osnovne opreme (radijska postaja in balistično reševalno padalo) opremljeno tudi s transponderjem (sekundarnim radarskim odzivnikom), kar omogoča letenje v kontroliranem zračnem prostoru (CVFR).
Fire Fox 503
Resnično pravi ultralahki letalnik :-)... Mala teža letalnika (220 kg) s 50 HP Rotax motorjem pričara tisto “pravo” letenje in užitek vsakemu pilotu. Poleg osnovne opreme ima letalnik nameščeno tudi balistično reševalno padalo in radijsko postajo, kar je osnovni pogoj za uporabo letalnika tudi za praktično usposabljanje...
Flash Light
Letalo je italijanske izdelave je bilo kupljeno leta 2004 in je starejši brat izjemno priljubljaneg letala Fire Fox. Je enostavne konstrukcije, zato je letenje z njim dokaj preprosto. To je tudi razlog, da je letalo namenjeno prešolanju na tip in predvsem panoramsko - rekreativnemu letenju.
Bagalini - BAGA
UL motorno letalo Bagalini - BAGA je enosed, zgrajen leta 1991 po načrtih italijanskega konstruktorja. Letalo ima lesena krila in kovinsko ogrodje trupa. V letu 2011 je končana celovita prenova letala. Zaradi svoje zasnove in ugodnih letalnih lastnosti je odlično za panoramsko - rekreativno letenje, ki ga je ob ugodnih vremenskih pogojih možno nadgraditi s pobočnim jadranjem.
Motorni Zmaj APOLLO Delta Jet 2
Motorni zmaj je dvosed kupljen v letu 2014 od hrvaškega zastopnika letalnikov Halley kft - Madžarska. Letenje z motornim zmajem daje občutek svobode, saj pilot sedi na odprtem podvozju (konfiguracija motornega zmaja: Rotax 912 UL - 80 HP, krilo Apollo TOPLESS C15 m 2 - brez jambora).